lørdag 21. februar 2009

Ta vare på håret.

Tenk deg å ha sunt, skinnende, vakkert hår, hver eneste dag, uansett om du er på jobb eller på byen. Men tenk deg da alle produktene du trenger for å vidlikeholde dine lokker. Du får kanskje grå hår bare av å tenke på alle flaskene, krukkene, og sprayene som tar over din baderomshylle. Kvitt deg med alt det og gjør plass til kun 5 type produkter som vil gjøre slik at ditt hår ser fantastisk ut til enhver tid:

  1. Conditioning Shampoo/Moisturizing Shampoo: Denne typen shampoo funker såpass bra at du ikke trenger å bruke balsam (som kan gjøre håret flatt og vanskelig å style). De beste slike shampooer er de som inneholder naturlige fuktighetsingredienser, som for eksempel jojoba, kokosnøtt og Vitamin E. Du bør også prøve shampooer som er spesielt for tørt, skadet eller farget hår. Hvis håret ditt fortsatt er tørt etter en runde med en fuktighetsgivende shampoo, så kan du ta en liten del balsam kun på endene av ditt hår hver andre dag.
  2. Dyptvirkende fuktighetskur (en gang i uken): Dette er et must, spesielt hvis du utsetter håret for varme fra for eksempel rettetang, krølltang og hårføner. Sola sliter også på håret en del. Det er derfor veldig viktig at du tar en slik kur en gang i uken, og lar kuren sitte lenge nok til at den har trekt ordentlig inn i håret. Etter en slik dose fuktighet vil håret ditt takke deg!
  3. Leave-in Conditioner: Disse lette fuktighetsbalsamene er ikke meningen man skal skylle ut, så ditt hår forblir beskyttet mot varme og andre skadelige faktorer. Leave-in balsam gir deg også en beskyttelse mot rettetang o.l. Uten å bruke leave-in vil ditt hår fortsatt se tørt og skadet ut, spesielt i tuppene. Husk derfor på å invester i en god Leave-in balsam som er lett, men som også gir god nok beskyttelse for håret.
  4. Hårspray & Shine Spray: Etter du har stylet deg for en kveld ute på byen, ønsker du sikkert at frisyren skal holde seg hele kvelden! For å kunne danse deg natten igjennom og fortsatt ha vakkert hår, trenger du en spray som holder godt. Fordi 95% av de inneholder alkohol vil ditt hår bli tørt etter bruk av hårspray og derfor miste sin glans og fuktighet. En kjapp løsning er å bruke en spray som også inneholder shine. Eller du kan kjøpe en type hårspray og en type shine spray og bruke de sammen.
  5. Renseshampoo: Dette er en av de mest ignorerte produktene, men definitivt en av de viktigste. I tillegg til skade fra klimaet så tiltrekker håret seg olje, skitt, støv og annet. Det er også sannsynligligheter for at det ligger litt igjen i håret fra alle styling produktene og kurene/kremene du bruker. Det er viktig å bruke en renseshampoo minst en gang i uken for å holde dine lokker rene og pene. Vasker du ikke håret ordentlig med en renseshampoo så vil håret ditt se fett ut istedet for shiny. Det har du kanskje merket? Renseshampoo trenger ikke være dyrt, du må ikke velge det dyreste merket, det viktigste er at du kjøper en og bruker den!

Ingen kommentarer: